, ,

10 нестандартни начина за използване на обикновени продукти за необикновени цели

1. Вместо паста за зъби
Ако нямате с какво, можете да измиете зъбите си със сода за хляб. Направете си паста от сода и малко вода. Така по напълно естествен начин ще освежите дъха си и ще направите зъбите си по-бели и блестящи.
2. Вместо пяна за бръснене

лимони
Лимонът почиства идеално

Ето нещо полезно, което може да използвате от кухненския шкаф – зехтинът. Тъй като е гъст, той е идеален за използване като крем за бръснене за краката или пък за лицето при мъжете. А тъй като овлажнява и подхранва кожата, не е необходимо след това да нанасяте и лосион за след бръснене.
3. Вместо боя за обувки
Ако искате да обновите и лъснете обувките си, използвайте лосион за ръце. Този метод на подхранване и освежаване е особено подходящ за тези с декорации (от точки например), но и на всички останали кожени обувки – ще станат по-меки и еластични с помощта на козметичното мазило.

4. Вместо конец
Ако нямате макара под ръка, можете да използвате конец за почистване на зъби и с него да зашиете копче или да поправите разшит подгъв. При първа възможност обаче е добре да ги зашиете отново – с конец за шиене, пише сп. „Журнал“.
5. Вместо кутия за бижута
За да подредите прегледно накитите си, можете да използвате форма за ледени кубчета. Особено подходяща идея за съхраняване на пръстени и по-дребни обици.
6. Вместо опаковъчна хартия
Разбира се старите вестници и списания могат да се рециклират, но може и вие да им дадете втори живот, като използвате някои подходящи страници от тях за оригинална опаковка на подарък.
7. Вместо стойка за обици
Ако често ви се случва да ровичкате из кутията с накити в търсене на другата обица от чифта, проблемът ви има лесно решение – копчета за дрехи. В техните дупки промушете обиците – всеки чифт на отделно копче. И готово.
8. Вместо препарат за почистване
С половин лимон, натопен в сол, ще почистите перфектно изделията от месинг и мед. След като ги натъркате добре с осоления кисел плод, полирайте с мека влажна кърпа.
9. Вместо четки за почистване
За да почистите клавиатурата на компютъра от попаднали между бутоните трохи и боклуци, много полезни могат да ви бъдат четчиците за гримиране. Не е необходимо да купувате скъп набор, достатъчно е да има разнообразни по големина четчици, за да достигате с тях навсякъде.
10. Вместо ваза
Когато привършите съдържанието на буркан със сладко, майонеза и др., вместо да ги изхвърлите, може да ги измиете, да махнете етикетите и да ги използвате за вази.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *