, ,

7 неща, които успелите хора никога не правят сутрин

Има много информация за трикове и съвети, които прилагат успелите хора в ежедневието си. Сега обаче ще погледнем от друг ъгъл на въпроса – ще разгледаме моделите на поведение, които те избягват рано сутрин. Прочетете ги и се замислете кои от тях са присъщи за вас, и съответно с кои можете да се разделите. Някои ще ви се сторят безсмислени, но промяната започва с малките жестове, така че не се колебайте.

rano sutrin1. Започват деня без разгряване на тялото
Виждали ли сте котка или куче да стане след като е лежало дълго време? Те обикновено се изправят и се протягат винаги преди да скочат в действие. Нашите тела също се нуждаят от разгряване. В заседналия начин на съвременния живот, ние се нуждаем от повече движение. Започнете деня си с някакво физическо предизвикателство – упражнения, вдигане на тежести, бягане или йога – и веднага ще започнете да чувствате огромно увеличение на нивата на енергия.

2. Продължават да дремят след алармата
Когато звънне аларма сутрин, имаме избор, който дава тон на останалата част от деня ни. Ако решите да подремете още малко, ще се лишите от една чудесна възможност за укрепване на волята. Успешните хора избират да станат, когато алармата се включи всеки ден. Те знаят колко важно е да се изправят веднага и не се замислят полузаспали трябва ли да стават от леглото, или не. Опитайте се да сложите часовника достатъчно далеч, така че да се наложи да станете, за да го изключите.

3. Събуждат се с телефона си (таблет или лаптоп)Обръщайки се към мобилен телефон или таблет, веднага след като се събудим, е ужасен начин за започване на деня. Какво се случва, когато се провери имейл или друг текст – веднага натоварваме мислите си. Това означава, че мозакът не получава адекватно спокойно време, за да започнете деня ефективно. Като добави към това и електрониката с LED екрани, които излъчват така наречената синя светлина. Този тип светлинна заблуждава мозъка, че е на дневна светлина. Когато тя е в близост до вашето легло, може да направи по-трудно заспиването.

4. Закусват с вредна храна
Започвате ли деня си с кафе и захаросани изкушения? Те може да изглежда бързи решения в забързаната сутрин, но не ви дават енергията, което трябва да си вземем за деня. И двете имат захар и кофеин, и усещате бърз тласък на енергия, но те ни накарат да се сринем по-рано през деня. Подходяща е закуска с въглехидрати с бавно освобождаване, с високо съдържание на фибри, и за предпочитане да има някои протеини.

5. Гледат телевизия (Или YouTube)
Гледането на телевизия трябва да бъде награда след един дълъг ден, а не нещо, което правим инстинктивно, когато се събудим. Повечето хора чувстват нуждата да гледат новините сутринта, за да се изравнят със света. Всичко важно в новините ще стигне до нас в рамките на 24 часа.

6. Излизат от дома без списък със задачи
Попитайте който и да е успял човек дали има такъв лист. Той помага да се фокусираме. Това е толкова просто – само надраскваме набързо най-важните неща, които трябва да се свършат. Направете така на лист, а не на компютър. Ще видите, че парчето хартия в джоба ви дава увереност през целия ден.

7. Забравят да показват благодарност
Научните ползи от показването на благодарност не трябва да се пренебрегва. Психологът Робърт Емънс от Калифорнийския университет установил, че благополучието и удовлетвореността от живота значително се увеличават чрез водене на Дневник на благодарност.

Тези навици често се срещат при повечето хора. Направете усилия, за да се освободите от тях рано сутрин, и вие ще започвате всеки ден с инерцията, която ще ви гарантира успех.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *