, ,

9 съвета как да пътуваме евтино със самолет

Всяка почивка е свързана с предварително организиране на пътуването – вид транспорт, час на тръгване и връщане. Повечето хора избират летенето със самолет не само защото е най-бързо, а и защото е вид атракция. Ето няколко полезни съвета как да пътувате със самолет по-евтино:

Пътувайте в сряда
Сряда статистически е най-евтиният ден от седмицата за летене. Одеално, полетът в средата на седмицата може да намали цената на билета на половина в сравнение с тези, които са в петък. Ще забележите също, че имате много повече място в тези дни.

pasport pytuvaneКупувайте билетите по отделно
Чрез закупуването на билети за група, цената ще излезе същата, дори и да има останали достъпни места с по-ниски цени. Запазете билетите по отделно, така ще можете да намерите най-добрите тарифи в целия самолет. На кого му пука, ако не сте всичко един от друг, а вие ще спестите един куп пари!

Алтернативни маршрути
Естествено най-прекият полет е най-скъп, защото е най-използван. Проверете дали има начин да направите пътуването по-евтино с алтернативен маршрут. Половинката ви няма да ви убие, особено когато това означава повече пари в портфейла за пътуването!

Двупосочен полет
Доказахме вече, че в летенето със самолет в сряда е най-евтино. Но ако запазите двупосоче полет, ще спестите още пари. Например, ако ви се налага да се върнете в петък вечер, със сигурност ще платите много повече. Ако можете да го отложите за събота вечер, ще останете доволни.

Друго близко летище
Ако на близо има друго летище, опитайте се да летите от там, вместо от това, което е в града. Дори и с допълнителна такса за багаж, този начин може да бъде по-евтин. По-малките летища могат да предложат по-хубаво намаление на цената.

Сравнете цените 
Трябва да направите проучване, ако искате най-добрата оферта. За щастие има много сайтове, в които можете да направите сравните конкурентните цени. Можете дори да изпратите запитване по имейл директно до авиокомпаниите или местните летища.

Вземете нощен полет
Тези полети са най-евтините. В крайна сметка никой не иска да се качва на самолет през нощта, а в същото време повечето се пъхат в леглото. Това ще се отплати в цената и не забравяйте, че винаги можете да дремнете по време на полета!

Съобразявайте се с джоба си
Всеки иска да летит в комфорт, но дори и малко по-хубавата седалка струва допълнително. Дори и да можете да си позволите първа класа, защо да го правите, когато това не е добре за джоба ви? Ще бъдете много по-щастливи, ако купите повече сувенири по време на престоя.

Опитайте не толкова известни компании
Защо авиокомпанията трябва да бъде възможно най-популярната? Разбира се е лесно да се доверите на тези, за които всеки е чувал, но защо не проверите по-малка? Просто се уверете, че има добри отзиви и норми за безопасност и наистина няма какво да губите, освен половината от цената!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *