, ,

Четворките обичат да действат, шестиците са добри приятели

Този тест представя нумерологичното значение на числата. За да изчислите правилно, трябва да преобразувате датата на раждане в едноцифрено число. Ако е над девет, просто съберете двете цифри. Пример: Ако сте родени на 13-ти, тогава съберете 1 и 3. Ще получите 4, което е вашето число. Ето какво казват и самите числа:

ЕДНО
Символизира оцеляването, сътворението, началото. Но също така силата, независимостта, индивидуализма. 1 е число на родените лидери. Те са дейни, изпълнени с енергия, борци за справедливи каузи. Винаги отстояват позицията си с точни аргументи, без да се налагат със сила. Имат ярка индивидуалност и се забелязват отдалеч. Но имат и лоши черти – егоисти и високомерни са. Ако преборят тези два проблема, ще постигнат много в живота. Обикновено тези минуси се проявяват по-силно в младежките им години. С времето единиците улягат и се научават да уважават повече хората около себе си.

numerologiqДВЕ
Свързва се с дуалността във всичките й измерения: добро и зло, мъжко и женско начало, съгласие и опозиция, мир и конфликт. Символично представлява връзката, чувствителността към другите, желанието за сътрудничество. Хората с число 2 са склонни към медитация, с която преодоляват вродената си вътрешна тревожност. Те са интуитивни, чувствителни, харизматични, отлични служители. Умеят да проявяват индивидуалност и в същото време да бъдат в хармония с околните. Лошото е, че в старанието си да бъдат перфектни с всички, пропускат най-важните хора – своите близки. И ужасно много се колебаят за всяко свое решение.

ТРИ
Тройката е фундаментална. В християнството 3 е триединството в лицето на отец, син и светия дух. В културите на много народи показва връзката между човек, небе и земя. Свързва се с растежа, творчеството любопитството, добрата комуникация, духовността, оптимизма. Хората с число 3 запазват младежкия си дух и на пределна възраст. Те са иновативни личности. Притежават непогрешима интуиция и силен магнетизъм. Имат весел нрав, настроени са приятелски, харесват удоволствията на живота и разкоша. Но често не успяват да привлекат вниманието върху себе си, тъй като предпочитат да стоят скромно встрани и тихо да си вършат работата, докато други обират лаврите.

ЧЕТИРИ
Четворката се свързва с геометричната фигура на квадрата. Тя е символ на устойчивостта и реализацията. Показва стабилност, способност за постигане на всичко начертано единствено и само със собствени сили и силна воля. Енергията й е конструктивна и консервативна. Четворките обичат да действат, но не изобщо, а тук и сега. Те са здраво стъпили на земята и искат да усещат материалния свят. Имат изключително чувство за отговорност, тачат традициите, винаги остават верни на партньора. Отрицателните им страни: егоцентрични, пораженци, агресивни, лашкат се между възход и падение, понякога остават неразбрани от другите, пише сп.“Журнал“.

ПЕТ
Това число се свързва с промяната, свободата, способността да се живее интензивно, да се изразходва както физическа, така и психическа енергия. Пет е още число на страстта, чувствеността, щастието. Хората, родени на такава дата, се адаптират лесно, но са и доста нервни. Те са активни, екстровертни, обичат да посещават непознати места и са отворени към света. Имат силно развито чувство за лична свобода, харесват астрологията и психологията. Но често се чувстват несигурни, не умеят да боравят с пари и лесно ги губят. На първо място трябва да се справят с постоянното си нетърпение и да се научат да се вслушват повече в мнението на другите.

ШЕСТ
Олицетворява точката на пристигане, отговорността, семейството. Обхваща както доброто, така и злото, както създаването, така и възможния конфликт. Носи бунтарски дух. Хората с такова число обичат да дават, но и да получават, независимо дали става дума за любов, подкрепа или нещо материално. Те изпитват постоянна нужда да се грижат за другите, да подобряват света. Понякога са толкова пълни с енергия, че чак дразнят. Друг път са раними и депресирани. По принцип са добри приятели, любящи деца и родители, верни съпрузи. Общителни са и са запалени по пътешествията. Нерядко са надарени с артистичен талант.

СЕДЕМ
Седем е символ на знанието, на откритията, изследванията, мистиката. Съответства на йерархията на ангелите, на дните на седмицата, на седемте небеса, които заедно създават съвършенството. Хората с число 7 са внимателни, философски и духовно настроени. Те се отличават със своя ум, дълбочина на разсъжденията, перфекционизъм. Това са личности със силно присъствие, но по-скоро наблюдатели, отколкото активни участници. Притежават брилянтен ум. Минусът им е, че прибързват в решенията си, не ги обмислят докрай, след което не искат да признаят грешката си.

ОСЕМ
Осем символизира контрола и управлението. Хората с това число имат конкретни цели и се стремят да ги постигнат. Те са предопределени да осъществят проектите си, имат амбицията и уменията да го направят и са постоянни в работата си. 8 е и число на безкрайността. Осмиците са трайни в чувствата, твърдо стъпили на земята. Те правят добре обмислени неща и вземат добре обмислени решения. Имат спокоен, балансиран характер. Лесно се адаптират към новите обстоятелства и имат много приятели. В отрицателен план обаче са отмъстителни, особено към предателите. Понякога изпадат в страх за бъдещето си и се затрупват с вещи, които все им се струва, че са недостатъчни. А и са големи скъперници.

ДЕВЕТ
Олицетворява универсалността, всеобхватността. Съдържа енергиите на всички предишни числа. 9 се свързва и с месеците на бременността, с усилието, със завършването на сътворението. Хората с това число следват принципа „всичко или нищо“. Притежават таланта да бъдат както повелители и спасители на света, така и най-обикновени мошеници или кариеристи. Въпросът е накъде ще насочат енергията си. Те се открояват сред тълпата, притежават силна интуиция, обаятелни оратори са, увличат другите. Те са смели, изобретателни, изпълнени с ентусиазъм, готови за революция. Но животът им е постоянна борба.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *