,

Единственото котешко царство в света – ето къде се намира! (СНИМКИ)

Японският остров Аошима стана по-известен като Островът на котките

Спорът котките или кучетата са най-добрите домашни любимци едва ли някога ще бъде разрешен. Но е факт, че ако се разчуе за място, населено основно със свободно пребиваващи и размножаващи се кучета, най-вероятно веднага натам ще бъде изпратена тежковъоръжена зоополиция. За разлика от котките.

Те привличат по няколкостотин туристи всяка седмица на японския остров Аошима, който е истинско котешко царство. Неслучайно го наричат Котешкия остров. Тук няма магазини, нито хотели, а връзката с останалия свят се осъществява единствено с ферибот, който идва два пъти дневно – сутрин и вечер.

Някога миниатюрното островче с площ по-малка от квадратен километър, бил гъсто населен с няколкостотин жители, които се прехранвали с риболов. Именно те донесли първите котки с единствената цел да ловят мишките, които прояждали дървените им лодки, както и къщичките им.

Днес останалите деветима възрастни живеят единствено от пенсиите си, но се грижат за постоянно растящата армия от котки. При последното преброяване те били около 200, но никой не може да каже какъв е точният им брой, пише сп. „Story“.

И понеже на острова не се движат никакви превозни средства, няма хлапаци, които да ги гонят, мяукащите палавници се разхождат необезпокоявано и задоволяват любопитството си, като се вмъкват безпрепятствено във всеки попаднал им отвор.

Храна никога не им липсва, най-малкото заради десетките туристи, които идват тук всяка сутрин и си тръгват вечер. Докъде може да се пренасели миниатюрното котешко царство? Ветеринарните власти вече се опитват да въведат някакъв ред, но засега броят на кастрираните писани бил едва 10-15.

А туристите все повече нарушавали спокойствието на малцината двуноги и те предполагат, че може би след няколко години, Аошима ще бъде единственото място на света, населено само с котки.

kotki

krasivi kotki

ostrovyt na kotkite

kotki na ostrov aoshima

koteshki ostrov

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *