, ,

Ето какво можете да сътворите от подръчни материали за Коледа (СНИМКИ)

Истинската магия на Коледа идва, когато цялото семейство се събере, за да украси дома си. Единственото по-хубаво от това е когато сами създадете всяка играчка и елемент от празнично преобразения ви дом.
С подръчни материали и малко въображение можете да си спестите солидните средства, които бихте похарчили за готови коледни аксесоари. Извадете от килера всички събирани джунджурии, съберете пластмасовите бутилки, капачки и употребяваните крушки, преровете кутията с копчетата, после кухненските шкафове, извадете старите чифтове чорапи и натрупайте всички книги от библиотеката на пода. Запасете се с тиксо, лепило, конци, вата, стиропор, цветен спрей и брокат. После съберете семейството и запретвайте ръкави.
Празник
Няма коледен празник без елха. Затова е редно да се погрижите най напред за нея. Но не просто да украсите някоя естествена или изкуствена, а сами да си я създадете. Можете да го направите по всевъзможни начини. Например от кори за яйца, но онези, които са като кутии. Просто ги оцветете в зелено и ги подредете като кула. В основата например използвайте 10, после по-малко и по-малко, докато не стигнете до върха, където задължително трябва да има звезда или друг завършек.

Друг вариант за дръвче са книгите. В интернет е пълно с прекрасни снимки на елхи, направени по този начин. Можете да си създадете и стенна елха. От лампички, снимки, малки плюшени играчки и каквото друго ви хрумне, подредено в типичната триъгълна форма. Ако все пак държите на по-традиционните неща – оставете в дневната истинско коледно дръвче, а в останалите стаи поставете по-малко и декоративно. Сладка джобна елхичка можете да си създадете и от копчета. Всъщност те са идеален помощник и в създаването на играчки. Намачкайте на топка малко алуминиево фолио, оцветете го с боя и налепете върху него копченца. Същото можете да направите и с топче стиропор. Изглежда елементарно, но се получава наистина ефектно.
Продукти
Други верни приятели в украсата направи си сам са кулинарните продукти. От макарони можете да създадете чудеса. Купете паста в различни форми, оцветете я и я залепете, като се стараете да прилича на нещо – ангелче, звездичка, панделка и др. Оризът пък можете да използвате, като го оцветите в различни цветове. След това покрийте топка или крушка с лепило и ги потопете в оцветения ориз, така че зрънцата да полепнат по тях. Крушките са чудесни за създаване на коледни играчки. Можете да ги обсипете с брокат, мъниста или пайети, пише в. „Телеграф“. Ориза пък можете да използвате за пълнеж и да създадете прекрасен снежен човек от бели чорапи. Напълнете една трета от чорапа, завържете с ластик, сложете още ориз, след това втори ластик и накрая оформете „главата“ на снежко. След това нарисувайте с цветни маркери очи, носле и уста, както и копчета. Друг вариант да си направите такова човече е като използвате три капачки, залепени една за друга.
Удоволствие
С ръцете си можете да сътворите още хиляди уникални и хитри неща. Например да си направите венец от пластмасови бутилки. Оцветете дъната на бутилките и ги изрежете, след това срежете по гънките на „крачетата“, така че да се образуват нещо като листа. Подреждайте ги лице към гръб, като слагате между всяко дъно достатъчно лепило. Прекрасен венец става и от цветни пастели, моливи, коркови тапи, цветен картон. Прекрасни неща можете да сътворите и от шишарки, жълъди, кестени и всички типични за сезона природни неща. Те стават както за венци, така и за играчки, а дори можете да си направите и гирлянди от тях. Друга идея е да си направите коледни ангелчета от дървени щипки. За целта махнете металната част от щипките и сложете изрязаната във форма на кръг вата около тях, така че да се получи нещо като балерина с пачка. След това нарисувайте пантофки и личица. Отдайте се на въображението си и не забравяйте, че най-важното е цялото семейство да се забавлява в подготовката за коледните празници. А удоволствието от красотата, която лично вие сте сътворили в дома си, е гарантирано.

Елха от кори за яйца
Елха от кори за яйца
Красив коледен венец
Красив коледен венец
Снежни човеци от капачки
Снежни човеци от капачки
Снежен човек от чорап
Снежен човек от чорап
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *