, ,

Как да подберем растенията в дома според зодиакалния знак?

Освен за да красят дома ни, стайните растения ни помагат и за по-доброто ни психическо състояние. Те са истински психотерапевти, които всеки ден се грижат за нашето душевно благополучие. А ако подберете за дома си растения в съответствие с вашия зодиакален знак, тогава ползите ще са още по-големи.

Овен
За успех, щастие и късмет в дома на Овена трябва да има растения, които цъфтят в огненочервено, розово или оранжево. Представителите на този знак са доста впечатляващи хора, за това растението не трябва да е с малки размери За Овните са подходящи Индийска и Японска азалия, Син здравец, а Бегония рекс ще направи дома ви гостоприемен и ще привлича нови хора.

margaritkiТелец
Уют, спокойствие, комфорт и усещане за стабилност на родените под знака на Телеца носят пищно цъфтящите, нискорастящи стабилни растения: Каланхое, Бегония, Глоксиния, Персийска циклама. Каланхоето подчертава вътрешната сила и красота, които са характерни за този знак, и помага да се изпълняват най-съкровените желания.

Близнаци
Абсолютно необходими на хората от тази зодия са увивните растения и онези, които имат пищна зеленина. Те помагат за бистрота на ума и придобиване на нови приятели – папратовидните, Традесканцията, палмите, Аспарагусът. Те подобряват психичното здраве и пречистват енергията в дома. Превръщат се в истински талисмани за приятелство и успешна работа.

Рак
На Рака са необходими растения с месести стъбла и листа, които се нуждаят от обилно поливане. Растенията, които подобряват атмосферата в дома, емоционалното състояние на семейството и отношенията с роднините, са Алое, Фуксия, Каланхое, а Пеперомията е много подходяща за хора, които са настроени песимистично – тя носи повече любов, радост и оптимизъм.

Лъв
За успех в любовта и творчеството Лъвът трябва да има в дома си растения с ярки цветове. За добър физически и емоционален тонус са подходящи Гарденията, Хибискусът, Срамежливата мимоза, Калата. А обикновената камелия е най-подходяща – иска специално внимание също като Льва. Но пък се отблагодарява.

Дева
Растенията на Девите дават възможност да се развива интелектът, като се сдържат емоциите. Девите са много гъвкави – също като увивните растения, подходящи за тях. Фатсия (Японска аралия), Маргаритки, Скиндапсус (Дяволски бръшлян) – това е правилният избор за тази зодия. Скиндапсусът сякаш засмуква с въздушните си коренчета всички проблеми от околното пространство.

Везни
За хармония в отношенията при тази зодия са необходими изискани растения с изтънчена красота. Подходящи са Азалия, Хризантема, Крем, Хортензия. В близост до тях, Везните усещат съвършенството на живота и намират баланса. Хортензията помага за безпроблемни отношения и предпазва от завист, ревност, презрение.

Скорпион
За да получат допълнителни сили и да подобрят умението си да владеят нещата, Скорпионите трябва да имат в дома си растения, които притежават огромна сила. Често имат доста големи листа. Дори и онези, които изглеждат невзрачни, са необяснимо привлекателни: Драцена, Гинура, Зокум, Тигрова фаукария. Драцената е най-ценна за Скорпиона, спасява го от ненавист, песимизъм, неувереност и му помага да достигне целите си.

Стрелец
За успех В работата, изпълняване на желанията и придобиване на мъдрост най-силни талисмани за Стрелците са Фикус, Палма, Цитрусови дръвчета, Стрелиция. Например лимоновото дръвче невинаги цъфти в домашни условии, но определено подобрява семейните отношения. Ако все пак отгледате и плод, то ще се подобряват здравето и финансовото би състояние.

Козирог
На хората от този знак са нужни растения, които помагат за достигане на целите. Повечето от тях изглеждат малко строго и неинтересно, но са стабилни и силни при подходящи условия: (Юка, Кипярис, Туя, кактуси. Тези растения помагат да се повиши деловата активност, но и да се съхрани уютът в дома. По-консервативните Козирози стават по-широкоскроени, а нерешителните взимат решения по-лесно, според сп.“Журнал“.

Водолей
Стайна копривка, Абутилон (Стаен клан), Строманте, Паунсетия (Коледна звезда) – това са растенията, които са би нужни, ако за вас е важно с какви хора общувате и какви са перспективите пред вас, за да реализирате най-накрая идеите си. Тези растения помагат на Водолея да види всичко старо с нов поглед и да премахне конфликтите в отношенията си.

Риби
Рибите искат да се докоснат до невидимото, да усетят в дълбочина душевността на околните и, за да го постигнат, трябва да имат в дома си Орхидея, Кариота, Нарциси или дървото на живота. Това са все растения, които карат човек да ги наблюдава дълго и да се вглъбява. Те помагат на Рибите да развиват творческия си нюх и да виждат света такъв, какъвто искат – добронамерен и красив.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *