,

Как да разбием втвърдената захар с ябълка и други малки хитринки

На всяка домакиня често й се налага да импровизира – било то в кухнята или в други всекидневни задължения. Вижте няколко малки хитринки, които ще улеснят ежедневието ви.

Как да замразим подправки
Широко разпространен е методът да се замразяват подправки в найлонови пликчета.Но знаете ли, че за тази цел можете да използване и пластмасови формички за лед. Сложете във всяка килийка от предварително измитите и нарязани подправки и след това ги залейте с вода. Така лесно ще можете да използвате само едно или няколко кубчета при готвене, а и подправките ще бъдат със свеж вкус и аромат.

Как престоялите мекици да придобият вкус на прясно приготвени
Ако сте изпържили повече мекици или бухти и са престояли до следващата сутрин, можете да ги преобразите и да добият вкуса на прясно приготвени, като ги поставите в гевгир над тенджера с кипяща вода и ги подържите няколко минути.

Как да размекнем втвърдената захар
Пуснете парченце ябълка в захарницата и ще размекнете втвърдената кафява захар. Ако пък
поставите ябълка при картофите, тя ще им попречи да пораснат.

Как да забием пирон без да се нараним
Когато ви се налага сами да се справите със забиването на пирон в стената, а искате да го направите, без да пострадат пръстите ви, захванете го с клещи и го задържайте така, докато с няколко почуквания с чука го закрепите за повърхността, после махнете клещите и нанесете спокойно последния удар, обяснява сп.“Журнал“.

Разрошени връзки за обувки
Ако краищата на връзките ви за обувки са „разрошени“ и не можете да ги вкарате лесно в дупките, потопете ги в разтопена свещ, докато още е гореща, и оформете с пръсти остри връхчета.

Непотребни подложки за сервиране
Вместо да ги изхвърлите, навийте ги на рула и ги напъхайте в зимните ботуши, които няма да се деформират и кожата им ще стой опъната. Същия ефект можете да постигнете с навити на руло стари списания.

Qbylkovo-dyrvo

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *