,

Как различните народи отбелязват любовта?

Неотдавна отбелязахме Деня на влюбените – чаша вино, романтична вечеря на свещи и големи букети са само част от изненадите, съпътстващи празника. Вижте какви са най-странните и забавни традиции на другите народи.

Аржентина
Аржентинците не само празнуват Деня на влюбените, те също отделят цяла седмица през юли, за да празнуват „Сладка седмица“, когато си разменят целувки сладки лакомства. Първоначално създадена като маркетингова кампания за реклама, идеята бързо поглъща тази страстна нация.

Бразилия
Денят на влюбените, Dia dos Namorados, се празнува на 12 юни. Денят на Св.Антоний, покровителят на брака покровител, се отбелязва на следващия ден. Самотните жени обикновено извършват ритуали, с надежда, че те ще са следващите булки.

Южна Корея
Романтичните южнокорейци празнуват любовта на всяко 14-то число на месеца, не само през Февруари! Някои от тези дни са Деня на розата, Деня на целувката или Деня на прегръдката и Черният ден, когато самотните хора се събират, за да утешат мъката си като ядат черна паста.

Миао, Северозападен Китай
По време на Фестивала на храната жените готвят много разноцветни ястия с ориз, които са увити в коприна и ги предлагат на техните ухажори. Как ще се развие връзката зависи от ориза в торбичката. Ако са се паднали две клечки, означават любов, но ако е скилидка чесън – романтиката е обречена преди да е започнала.

Валенсия
За валенсианците най-романтичният ден в годината е на 9-ти Октомври, Деня на Свети Дионисий, Покровителя на любовта. За да отбележат този ден, се провеждат много този фестивали и паради, а мъжете предлагат на партьорката си а Mocadora – марципанена фигурка – като знак за тяхната любов.

Уелс
Нация, известна със своята страст, уелсците празнуват любовта си на 25-ти Януари – Ден на Св.Дуайнлин. Сложно резбовани дървени лъжици, наречени лъжици на влюбените, се разменят между двойките. Тази традицията датира от 19-ти век.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *