, ,

Непознатите приложения на хартиените торби

Последните години много наболял проблем е опазването на природата, а един от най-лесните начини да не я замърсяваме допълнително, е да пазаруваме в хартиени торбички.

А когато се прокъсат от употреба, те могат да и мат и друго предназначение. Предлагаме ви някои интересни идеи:

За да не прораства лукът
Можете да съхраните лука поне 3 месеца, ако го завиете в хартиена торба и го сложите в дъното на хладилника или в студено помещение.

За да почистите петно от восък
Ако върху памучна дреха или тъкан е капнал восък от свещ, лесно можете да го премахнете с хартиена торбичка. Сложете я върху тъканта и гладете с ютията, която трябва да е нагорещена на средна температура.

Пазете свежи плодове
Ако искате по-дълго време да се съхранят вашите есенни плодове (ябълки, круши, дюли), увийте всеки плод отделно в хартията. Така ще ги съхраните за дълго време, ако ги държите в студено и сухо помещение, или в хладилника.hartiena torbichka

Почистете прозорците
Дори и да нямате специален препарат и кърпа за почистване на прозорците, стъклата ще лъснат, ако ги измиете с намачкана хартия, която предварително сте напоили с оцетен разтвор, обяснява сп.“Журнал“.

Премахнете прахта от изкуствените цветя
Можете да освежите вашите изкуствени цветя, като ги сложите в хартиена торбичка, напълнен със сто грама сол. Затворете торбичката добре и енергично я разклащайте. Солта ще откачи и ще почисти полепналата прах.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *