,

Писмо от Ада стряска Лондон

Джак Изкормвача се подиграва от отвъдното с английската полиция

През октомври 1888 г. цял Лондон бил потресен от серията убийства на Джак Изкормвача, чиято личност така и не била установена. Група доброволци организирали специален „Комитет за бдителност в Уайтчапъл“, който взел всякакви мерки, за да осигури безопасността на улиците нощем (или поне да намали броя на убийствата).

Веднъж ръководителят на комитета Джордж Ласк получил пакет без обратен адрес, в който открил две вещи: половин човешки бъбрек и бележка от убиеца с подигравки по адрес на комитета и пояснения относно втората половина от бъбрека, която Изкормвача според собствените му думи „изпържил и изял“.

За разлика от стотици други писма, които идвали от името на Джак Изкормвача, повечето изследователи смятат това послание с подпис „От ада“ за истинско – отчасти заради бъбрека, с който не е лесно човек да се сдобие. Като се има предвид, че истинският Изкормвач изваждал от жертвите си именно тези органи, авторството на писмото практически не се оспорвало от никого. Затова то заедно със спиртосания фрагмент от бъбрека било дадено за съхранение в полицията. Оттогава никой не видял нито писмото, нито бъбрека.

Ако те са запазени, с помощта на съвременните технологии, позволяващи да се определи типа на мастилото, хартията и дори да се свалят отпечатъци от пръсти със столетна давност – не е изключено личността на Джак Изкормвача да бъде установена. Но благодарение на небрежността на служителите в лондонската полиция така и не е съдено тази тайна да бъде разкрита…

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *