,

Сбъднатото желание на една баба

Смешно писмо до Бог с неочакван обрат

Един човек работел в пощенската служба. Неговата работа се състояла в това да сортира писмата и да отделя онези, чийто адрес на получателя бил нечетлив.

Веднъж на бюрото му попаднало едно писмо, написано с грозен почерк и адресирано до Бог. Той го погледнал, помислил и си казал: Ще го отворя, за да разбера за какво е всичко това. Взел листа и прочел следното:

 „Мили Боже, аз съм 83-годишна вдовица и живея с много малка пенсия. Вчера един гамен открадна чантата ми, в която имаше сто лева. Това бяха всичките ми пари до следващата пенсия. След няколко дни е Денят на майката, Осми март, и си мислех да празнувам празника с две мои приятелки. Без тези пари аз не мога да им купя нито дребни подаръчета, нито малко бонбони, за да се почерпим, нито някаква храна, за да изкарам, докато се опарича отново. Нямам семейство, нито близки, към които да се обърна за помощ, така че вие сте единствената ми и последна надежда. Може ли да ми помогнете?“

Писмото докоснало сърцето на пощенския работник. Той се разчуствал, защото си казал, че на мястото на тази възрастна жена би могла да е и неговата майка. Показал написаното на колегите си, взел един празен плик и ги приканил всеки да даде кой колкото може, за да помогнат на дамата. След като събрали парите, които били ни повече, ни по-малко от 96 лева, адресирали плика до старата жена и изпратили писмото.

През останалата част от деня всички работници усещали някаква приятна топлина в себе си и задоволство от добрината, която били сторили.

Денят на майката минал и заминал. Няколко дни по-късно дошло още едно писмо от старата дама, отново адресирано до Бог.

Всички се събрали, за да го прочетат. В него пишело:

„Мили Боже, как бих могла някога да ви се отблагодаря за това, което направихте за мен? Благодарение на щедростта ви, бях в състояние да прекарам един чудесен празник с моите приятелки. Имахме много хубави мигове и аз им казах за вашия прекрасен дар. Между другото, липсваха 4 лева, но аз изобщо не се съмнявам във вас, а в онези крадливи копелета от пощенската служба.“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *