,

Шаман приспива футболисти, магия носи радост на феновете

Преди няколко години привържениците на националния отбор на Перу предприели решителни действия

Те поканили шаман, който трябвало преди клафикацията за световното първенство да принуди играчите на колумбийския отбор да заспят. И този метод донесъл резултат: малко преди срещата един от колумбийските играчи бил приет в болница с пристъп от апендисит.

Не само феновете, но и футболистите практикуват различни ритуали. Така например футболистите от английския клуб Фулъм вярват, че откакто сенегалският им полузащитник Папа Буба Диоп (играещ в момента в Уест Хем) направил на стадиона на клуба-„Крейвън Котидж“, вудуисткия ритуал джу-джу, им потръгнало във Висшата лига. След като Диоп напръскал гредите на вратите и полето със смес от кръвта на животни,
благовония и пръст, осветена от вудуистки жрец, клубът загубил само един мач от десет срещи.

Защитникът на Челси Паулу Ферейра също не крие, че е използвал магия в играта. Той признава, че през пролетта на 2005 г. използвал някои методи на черната магия по време на реванша в Шампионската лига срещу Барселона. Милиони зрители с недоумение наблюдавали как, напускайки терена на почивката, ферейра си разменя фланелката с нападателя на Барселона Роналдиньо – по традиция това става едва в края на мача.

След няколко седмици в интервю пред португалския вестник „Нотисиаш де нада“ защитникът на Челси обяснил странната си постъпка, като признал, че блестящата игра на бразилеца в първото полувреме го довела до отчаяние и той бил готов на крайни мерки, научаваме интересната история от вестник „Феномен“.

„Не мога да кажа, че го направих съзнателно (размяната на фланелките) – просто исках да предприема нещо – разказал 26-годишния португалец. – Помня как странно ме погледна Роналдиньо, но все пак ми даде своята. Едва в съблекалната разбрах, какво съм направил. Баба ми винаги се опитваше да ме научи на някакви странни обряди, които не разбирах. Но все пак нещо е останало в главата ми. Когато получих потната фланелка на Роналдиньо, си спомних всичко. Може да ви звучи смешно, но съм сигурен, че магията сработи.“

И наистина, бразилецът Роналдиньо, който в първото полувреме вкарва два гола на Челси, през второто остава незабележим…

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *