,

След като прочетете това, повече няма да изхвърляте малките пакетчета!

Със сигурност всеки от нас поне веднъж в живота си е виждал тези малки пакетчета силициев диоксид – когато си купуваме нови обувки или дамска чанта.
Отваряме кутията, разглеждаме ги от двете страни и без да сме напълно сигурни за какво всъщност се използват, ги изхвърляме в боклука. Тяхната задача е да абсорбират излишната влага и по този начин да не позволяват на бактериите да се образуват и да полепват по новата ни придобивка. Но тези непознати помощници могат да се използват и за други домакински цели.

Лоша миризма
Те също така премахват ужасната миризма от дрехи и всякакви други платове, така че следващия път като извадите кърпа от гардероба да не мирише лошо.

Тъпи остриета
Всяко острие рано или късно изтъпява и ние купуваме ново или търсим някой да го наостри. Но ако сложите силициев диоксид в торбичка заедно с бръсначите, ще забележите, че тяхната острота се завръща по-добре от всякога!

Щети от вода
Случайно сте изпуснали телефона си в тоалетната? Напълнете един буркан с тези пакетчета и го сложете вътре. Малките топченца ще абсорбират водата от батерията и телефонът ви трябва отново да започне да работи както обикновено.

Мъгла
Поставете тези магически торбички под предното стъкло на колата и те ще премахнат замъгляването на стъклото в следствие на гадната мъглата.

loading...

One Comment

Leave a Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *