,

Тези 5 сърчица, появили се на необичайни места, ще ви накарат да се усмихнете

Езерото Ерос в Индия
Една от най-привлекателните дестинации за празника на Свети Валентин е езерото в подножието на връх Чембра в Индия.

Разположено е 1 398 метра над морското равнище и има форма на сърце. Мнозина казват, че там човек се чувства като бог заради белите облаци, които се спускат ниско и скриват околния пейзаж. Най-голямата изненада пък е, че водата в езерото е почти топла.

Езеро Ерос, Индия
Езеро Ерос, Индия

Белег по рождение
Пак в Япония живее и единственото куче чихуахуа с родилен белег във формата на сърце. То било последното от поредното котило, родено в семейство зоолози, собственици на магазин за домашни любимци. „Хиляди палета са се родили в дома ни, но това беше изненада от Господ“, споделили собствениците. И, разбира се, и дума не можело да става кученцето с любовен родилен белег да бъде продадено, независимо че цената, която предлагали за него, била десет пъти по-висока от нормалната.

Куче с родителен белег
Куче с родителен белег

Влюбеният остров
Всъщност името му е доста по-прозаично – казва се Галешняк и се намира близо до хърватския бряг. Наричат го Влюбеният остров или Островът на влюбените заради формата му на истинско сърце, пише сп. „Story”. Поне така се вижда от въздуха. В комбинация с романтичните плажове и коктейли, нищо чудно, че привлича все повече двойки за меден месец, сватба или просто ваканция за двама.

Остров Галешняк
Остров Галешняк

Дини с форма на сърце
Най-голямата гордост на фермерско семейство в Япония са дините със сърцевидна форма, които отглеждат. Всичко започнало преди няколко години, когато съпругът открил първата такава диня в бостана си. Поливал я скришом от жена си, за да й я подари за деня на майката. После двамата решили да развъдят най-добрите семки от уникалния плод. Продължили така три години, докато успели да селектират идеално оформени дини сърца, които днес се продават на баснословни цени.

Диня под формата на сърце
Диня под формата на сърце

Свещената дупка
Дупките в асфалта, особено по второстепенните пътища в Карелия, в северната част на Русия, не са нещо необичайно. Това, което е странно, че жителите на Петрозаводск били готови да се вдигнат на бунт срещу опитите да бъде запълнена огромна дупка на една от основните улици в града, по която минава натоварен трафик към центъра. Въпреки че почти метър широкия кратер затруднявал неимоверно движението, за местните хора той бил свещен, заради особената си сърцевидна форма, която била божие провидение.

Дупка в асфалта под формата на сърце, Русия
Дупка в асфалта под формата на сърце, Русия
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *